Petitions en Actions

On this page you will find various petitions and actions you can support by signing them and share them with others . The petitions are usually aimed for the preservation of nature and environment and the wellbeing of humans and animals.

Take a look at:  www.ikkominactie.nl and see how you can make a change!

Stop de vernietiging van het Great Barrier Reef

Het Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld en één van de belangrijkste leefgebieden voor veel bedreigde zeedieren. Het rif is nu ernstig in gevaar. Men wil er baggerslib dumpen en er een gigantische haven bouwen. Australië moet een algeheel verbod afkondigen voor het dumpen van baggerslib bij...Read More »


Stop schaliegas in Nederland - teken de petitie!

Schaliegas is niet een stap voorwaarts, maar een stap achteruit. Deze fossiele brandstof kan grote lokale milieuvervuiling veroorzaken en is door methaanlekkages nog klimaatbelastender dan steenkool. De winningstechniek veroorzaakt aardbevingen – die het vervolgens weer onmogelijk maken om sterk vergiftigd water te scheiden van bodem, drinkwater, natuur en landbouw. Tegelijk...Read More »


Stop dumpen van vervuild afvalwater in onze bodem

Olie- en gasbedrijven (zoals de NAM) produceren, bij het winnen van olie en gas, chemisch verontreinigd afvalwater dat grootschalig in de Nederlandse bodem wordt gedumpt. Risico’s op lekkages, aardbevingen, verontreiniging van drinkwater en schade aan natuurgebieden zijn onbekend. Dit moet stoppen teken de petitie.

...Read More »

Erger je niet aan zwerfvuil, raap het op en maak ook eens een #Zwerfie

Een zwerfie is een foto van stukje zwerfvuil, of zwerfafval dat iemand opruimt en op social media post onder vermelding van #zwerfie.

...Read More »

Petitie: Geen kerstcircus met wilde dieren in Ahoy

Bron – Piepvandaag – Hoewel het stadsbestuur van Rotterdam heeft aangegeven wilde dieren per direct te willen weren uit het Kerstcircus heeft de directie van Ahoy besloten zich hier niets van aan te trekken.

...Read More »

Vrijheid voor de labradors - teken de petitie

Bron – freethelabradors – De Universiteit van Maastricht (UM) gaat toch dierproeven uitvoeren met labradors. Dat heeft de universiteit vandaag bekend gemaakt. In augustus besloot (UM) de voorgenomen proeven met 39 labradors op te schorten, naar aanleiding van een petitie van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC), wat ruim 80.000 mensen binnen korte tijd tekenden. Teken ook...Read More »


Palmolie waar geen regenwouden voor sneuvelen

Bron – Greenpeace – Voor de grootschalige palmolie-teelt worden kostbare tropische regenwouden met de grond gelijk gemaakt. Grote bedrijven die palmolie in hun producten verwerken kunnen dit tegengaan. Steeds meer producenten stappen over op duurzame, sociaal verantwoorde palmolie, en dat is hard nodig om de bossen van Indonesië en Afrika...Read More »


Doe mee met fotowedstrijd van National Geographic 'Laat zien hoe waardevol de aarde is'.

Bron – National Geographic – Ding mee naar de Frans Lanting Award en laat zien hoe waardevol de aarde is! Dit jaar is het thema van de fotowedstrijd ‘waar land en zee elkaar raken‘. De zeeën worden bedreigd door overbevissing, klimaatverandering en vervuiling. Maar de zee is ook vol van...Read More »


Monsanto's 'Roundup Ready' GM maize could be growing in Europe next year. Sign the petition

Bron: SumOfUs – Europe may have just opened the floodgates for Monsanto to grow its genetically modified crops across the continent. But the European Parliament can still vote to stop this.

...Read More »

Statiegeld: niet afschaffen, maar uitbreiden, teken de Petitie

Bron: Een echte held kiest Statiegeld Statiegeld is een goedkope oplossing die goed is voor het milieu en een hoop ergernis voorkomt. Toch wil de regering het statiegeld op plastic flessen afschaffen. Door de sterke lobby van een aantal invloedrijke bedrijven verdwijnt, als we niet oppassen, het statiegeld in...Read More »


WNF lanceert crowdfunding voor bouw echt koraalrif

Bron: WNF – Het Wereld Natuur Fonds (WNF) lanceert vandaag voor het eerst een crowdfundingsactie voor de bouw van een echt koraalrif in het Caribisch gebied. Op het internetplatform Oneplanetcrowd.nl kan iedereen meehelpen aan het herstel van koraal voor de kust van Belize.

...Read More »

Wereldwijde online petitie voor Great Barrier Reef

Bron: WNF – Het Wereld Natuur Fonds (WNF) heeft op internet een petitie gelanceerd om grootschalige lozing van baggerslib vlakbij het Great Barrier Reef te voorkomen. Met de internationale campagne Younesco roept WNF de Australische regering op ’s werelds grootste en beroemdste koraalrif beter te beschermen. Het Great Barrier Reef...Read More »


Groen Nederland vogelvrij in plaats van schaliegasvrij? Donderdagmiddag 5 juni naar Den Haag!

Bron: Earth Matters – Minister Kamp legt vooralsnog weinig tot geen obstakels neer voor het boren naar schaliegas in Nederland. Boren en fracken in beschermde natuurmonumenten en onder waterwingebieden worden niet bij voorbaat al uitgesloten. Dit is te lezen in de gepubliceerde onderzoeksopzet voor de structuurvisie schaliegas.

...Read More »

Stop schaliegas - teken de petitie!

Ik roep de Tweede Kamer op geen boringen naar schaliegas toe te staan. Deze kunnen drinkwater, lucht en landbouwgrond vervuilen. Zijn slecht voor het klimaat en staan de overgang naar duurzame energie in de weg. Kunnen leiden tot aardbevingen en tasten het landschap aan met boortorens en tankwagens. Stop schaliegas...Read More »


Help de dieren die door de overstromingen zijn getroffen in Bosnië

Bosnië is getroffen door de hevigste regens sinds 1894. Grote delen van het land zijn door water overspoeld. Veel bewoners hebben hun huis moeten ontvluchten, sommigen moesten hun honden en andere huisdieren achterlaten. De Verenigde Naties hebben de hulp van het IFAW ingeroepen. Hun noodhulpteam werkt daar zij aan zij...Read More »


Steun Earth Matters en geef een donatie

Steun Earth-Matters.nl en geef een donatie. Earth Matters heeft financiële hulp nodig om te groeien zodat ze kunnen doorgaan met hun goede werk dat dat is het naar buiten brengen van goede en nuttige informatie over hoe het werkelijk eraan toe gaat in de wereld, zodat mensen hun ogen openen...Read More »


Stop Monsanto from monopolizing our food system

Bron: SumofUs – A bill is flying through the Canadian parliament that would further lock in Monsanto’s monopoly of our food system — and that could lead to similar laws in other countries around the world.

...Read More »

Maak een eind aan de Canadese zeehondenjacht

Bron: IFAW – Wereldwijd zeggen mensen ‘nee’ tegen producten van zeehondenbont, maar de Canadese regering is buitengewoon halsstarrig en probeert deze producten te blijven verkopen.

...Read More »

Red de Bijen en teken voor een gifvrije tuin

Bron: Greenpeace – Een gezonde bij is een gifvrije bij. Intratuin verkoopt bloembollen en planten die met giftige bestrijdingsmiddelen behandeld zijn. Dit gif heeft een verwoestende uitwerking op bijen. Teken de petitie gericht aan de directie van Intratuin, en vraag hen om gifvrije producten te verkopen.

...Read More »

Handen af van de Noordpool

Bron: Greenpeace – Roep premier Rutte op de Russische tanker met Noordpoololie de toegang tot de Rotterdamse haven te ontzeggen.

...Read More »