klimaatverandering

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


andrediggit

 

CLIMATE CHANGE

Links about Climate Change:

Klimaatnieuws
Greenpeace – Klimaatverandering
Nasa Climate Change and Efects
United Nations Environment Programme
Change Magazine-klimaat kennisCompassion in World Farming – Klimaatverandering

Climate change in the news:

Klik op de Kop van het bericht of op Lees het Artikel om het hele bericht te lezen.

Rijksoverheid subsidieert aardwarmte

Bron – RijksoverheidAardwarmte. Bij aardwarmte verwarmt warm water diep uit de grond huizen of kassen. De overheid stimuleert deze bron van duurzame energie onder meer met subsidies.

...Read More »

Grote jongens, grote beleggingen, grote risico’s, investeer in Duurzaam

Bron – Oneworld – Nederlandse pensioenfondsen beleggen miljarden in Shell, Chevron en ExxonMobil. De beurswaarde van deze bedrijven hangt af van hoeveel gas en olie ze in de toekomst kunnen winnen en hoeveel geld dat oplevert. Daarin rekenen ze zich vaak te rijk. Met alle risico’s voor de Nederlandse pensioendeelnemer.

...Read More »

Europa stuwt illegale ontbossing, met Nederland op kop

Bron – Duurzaamnieuws – Bijna een kwart van alle landbouwproducten die wereldwijd afkomstig zijn van illegaal ontboste gebieden is bestemd voor de EU. Nederland, Italië, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië zijn de belangrijkste consumenten van die producten, waaronder vlees, palmolie en soja.

...Read More »

No Time verander nu voordat het klimaat alles veranderd - het boek van Naomi Klein

 No Time – het boek van Naomi Klein – pdf samenvatting

Dit is het boek wat iedereen moet lezen over klimaatverandering. In het boek No Time, verteld Naomi Klein precies waar het op staat.
We mediteren, kopen biologisch voedsel en doen de auto de deur uit. Maar we vergeten...Read More »


Pharrell Williams vraagt aandacht voor klimaat

Bron – Piepvandaag – Live Earth gaat voor de tweede keer plaatsvinden, en wel op 18 juni 2015. Dit evenement, dat de gevolgen van klimaatverandering onder de aandacht wil brengen, werd in 2007 voor het eerst georganiseerd in het Wembley stadion in Londen.

...Read More »

Essent begint met roken

Bron – Energiepodium – Deze maand wordt de grootste kolencentrale die Nederland ooit gekend heeft aangesloten op het net. RWE/Essent kan in de dubbele oven van de Groningse Eemshaven centrale vanaf nu 5.000 kilo kolen per minuut verbranden.

...Read More »

2014 is warmste jaar in drie eeuwen

Bron – NU – 2014 wordt het warmste jaar in Nederland in drie eeuwen. In De Bilt komt het jaargemiddelde uit op circa 11,5 graden tegen 10,1 graden normaal.

...Read More »

Vijf miljoen daken nodig

Bron – P-Plus – Willen we dat onze energiebehoefte in 2030 voor 30 procent door zonnepanelen wordt opgewekt? Dan zijn er zeker vijf miljoen daken nodig. Die berekening staat in het eerste Online magazine van P+. Elk magazine bevat een stevig artikel, dat de moeite waard is te bewaren.

...Read More »

Sterft de ijsbeer aan het eind van deze eeuw uit?

Bron – Scientias – Het ziet er niet goed uit voor de ijsbeer. Nieuw onderzoek concludeert dat de Canadese Arctische Eilanden aan het eind van deze eeuw twee tot vijf maanden per jaar ijsvrij zijn, waardoor ijsberen sterven en zich niet kunnen voortplanten. Dit is een gitzwart scenario.

...Read More »

“In 2050 kan zon belangrijkste energiebron zijn”

Bron – One World – Het gezaghebbende instituut International Energy Agency (IEA, Internationaal Energieagentschap) ziet een glansrijke toekomst voor zonne-energie. Het kan in 2050 de belangrijkste bron voor elektriciteit zijn, en dus meer stroom produceren dan fossiele brandstoffen, wind-, water- en nucleaire energie.

...Read More »

Walrussen massaal in de verdrukking

Bron – WNF – Dit is hoe klimaatverandering op de Noordpool eruit ziet. Ruim 35.000 walrussen zitten op stranden in het Noordpoolgebied, zoals hier in Alaska. Ze zitten er enorm dicht op elkaar gepropt, omdat ze geen kant meer op kunnen. Normaal gesproken rusten deze dieren uit op het zee-ijs,...Read More »


14 Business oplossingen voor opwarming aarde

Bron – P-Plus – De World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) van ‘onze’ Peter Bakker heeft 14 oplossingen vanuit het internationale bedrijfsleven aangereikt, om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen.

...Read More »

Afrika pleit voor klimaatakkoord

Bron – HappyNews – Het internationale klimaatoverleg lijkt op gang te komen nu wereldleiders het over een jaar eens moeten geraken over de maatregelen die vanaf 2020 de klimaatverandering wereldwijd moeten aanpakken. Afrika wil geld op de plank voor aanpassingen aan de klimaatverandering die zij nu al ondervinden.

...Read More »

Sociaal democraten laten klimaat vallen in EU

Bron – Duurzaamnieuws – Het verzet tegen het gratis weggeven van uitstootrechten ter waarde van 5 miljard heeft net niet de steun gekregen van de milieucommissie van het Europees Parlement. In het voorstel van de Europese Commissie wordt uitgegaan van een onrealistische prijsberekening. Hierdoor komt een veel te groot aantal...Read More »


Smeltende Noordpool bereikt jaarlijks minimum

Bron – WNF –  Het zee-ijs op de Noordpool heeft de afgelopen dagen zijn minimale omvang van dit jaar bereikt. De huidige 5 miljoen vierkante kilometer is een stuk minder dan het gemiddelde. Slechts vijf keer eerder werd een kleiner oppervlakte aan zee-ijs gemeten. Dat heeft het Nationaal Sneeuw- en...Read More »


People’s Climate March was grootste klimaatmobilisatie ooit

Bron – Duurzaamnieuws – Meer dan 675.000 mensen gingen afgelopen zondag wereldwijd de straat op, na grondige voorbereiding die werden gecoordineerd door AVAAZ.  Samen hebben ze geschiedenis geschreven met het grootste klimaatprotest ooit.

...Read More »

Gelekt klimaatrapport schetst grimmig beeld

Bron – Duurzaamnieuws – De snelle groei in de uitstoot van broeikasgassen doet alle politieke inspanningen teniet en verhoogt het risico op “ernstige, diepgaande en onomkeerbare gevolgen”. Dat is de conclusie van het nieuwe, gelekte rapport van het klimaatpanel van de VN (IPCC).

...Read More »

Hoe ziet de wereld er uit door de ogen van een ijsbeer?

Bron: Scientias – Wetenschappers hebben een ijsbeer een ruime week uitgerust met een halsband, waardoor zij nu unieke beelden in handen hebben. Hoe ziet de wereld er uit door de ogen van een ijsbeer? Bekijk deze video!

...Read More »

Zeeschildpadnesten in gevaar door klimaatverandering

Bron: Piep Vandaag – De ernstig bedreigde karetschildpad heeft nog maar weinig toevluchtsoorden. Nu blijkt dat door de opwarming van de aarde en het zeewater er ook minder veilige nestplaatsen beschikbaar zijn. Door golven en hoog water slaan namelijk de stranden weg van Costa Rica’s Cahuita National Park, een favoriete...Read More »


Obama duwt op eigen kracht ambitieus klimaatplan door

Bron: De Morgen – Vandaag kan een historische dag worden voor het natuurbeleid van de planeet, want nooit eerder legden de Verenigde Staten zo’n verregaand klimaatplan op tafel als dat van Barack Obama. Tegen 2030 moet de CO2-uitstoot met een derde gereduceerd worden. De Amerikaanse president legt het plan op...Read More »


De wereld is slecht voorbereid op klimaatverandering

Bron: Scientias – De wereld is nog lang niet klaar voor klimaatverandering. Desalniettemin zijn de gevolgen van klimaatverandering reeds op alle continenten voelbaar. Dat concludeert het IPCC in een nieuw rapport.

...Read More »

Wubbo Ockels' laatste hartekreet

Bron: Earth-Matters – (Earth Matters) Wubbo Ockels heeft kort voor zijn dood een hartekreet geschreven waarin hij zegt “Laten we stoppen met de vernietiging van de aarde, van de mensheid; van ons”. Dat schrijft hij in een brief die in het AD stond.   Join the Happy Energy Movement.

...Read More »

Minder vlees eten levert forse klimaatwinst op

Bron: Planbureau voor de leefomgeving – Als alle inwoners van de Europese Unie de helft minder vlees, zuivel en eieren eten, dan daalt de uitstoot van broeikasgassen met 25-40 procent. Bovendien is dan 23 procent minder land nodig voor de voedselproductie. Dat stelt het PBL (Planbureau voor de Leefomgeving) samen...Read More »


Lange ijskern vertelt meer over klimaat van afgelopen 2000 jaar

Bron: Scientias – Wetenschappers hebben op Antarctica een ijskern van maar liefst 303 meter lang bovengehaald. Dankzij de ijskern hopen ze te kunnen achterhalen hoe het klimaat er hier de afgelopen 2000 jaar uitzag.

...Read More »

Google Street View ondergelopen door zeespiegelstijging

Bron: Piepvandaag – Over de effecten van klimaatverandering is al veel geschreven en wat in ieder geval vaststaat is dat er nog lang niet genoeg wordt ondernomen om er iets aan te doen. Ter promotie van World Environment Day, 5 juni aanstaande, heeft Read More »


Gevolgen klimaatverandering Verenigde Staten

Bron: Piepvandaag – In een overheidsrapport dat zojuist is uitgekomen waarschuwen wetenschappers voor de enorme gevolgen van de klimaatverandering. In de VS zijn deze gevolgen al merkbaar en zij zullen alleen maar erger worden als nu geen maatregelen worden genomen.

...Read More »

Vonnis gerechtshof VS: overheid mag luchtvervuiling inperken

Bron: Duurzaamnieuws – Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft beslist dat de federale overheid wel degelijk luchtvervuiling door steenkoolcentrales aan banden mag leggen. Het vonnis, dat gisteren (dinsdag) werd geveld, is een sleuteloverwinning voor de regering-Obama.

...Read More »

Klimaatpanel: stevig ingrijpen nodig

Bron: NOS – Alleen met stevige nieuwe maatregelen zal de uitstoot van broeikasgassen nog genoeg kunnen afnemen om de opwarming van de aarde te beperken tot 2 graden Celsius. Dat staat in het laatste deel van een rapport van het VN-Klimaatpanel IPCC, dat is gepresenteerd in Berlijn.

...Read More »

Klimaatsceptici verkopen goed verpakte kletspraatjes

Bron: Trouw – Klimaatsceptici vinden in Nederland meer gehoor dan in enig ander land. Ondernemer Jan Paul van Soest verbaasde zich en schreef een boek.

...Read More »

theman2